Billån
Find de bedste og billigste billån
Sidst opdateret: 09. februar 2023
Redaktøren har optrådt i følgende medier
Find det billigste billån med Compare Finans
Der findes et hav af banker og låneudbydere, som vil tilbyde dig et billån. De fleste bilforhandlere står ligeledes på spring for at tilbyde dig et billån, når du køber en bil ved dem. Det er en jungle at finde rundt i, og man risikerer nemt at blive snydt, hvis man ikke ser sig godt for.
Ved at sammenligne billån med Compare Finans kan du finde det billigste billån, der passer til netop dig. Vi giver dig et overblik, så du kan træffe et oplyst valg og dermed sikre dig det bedste billån. Vi har samlet nogle af de bedste billån på markedet, som du frit kan vælge i mellem.
Det er naturligvis ganske gratis og helt uforpligtende at benytte vores service og at sende en ansøgning til bankerne. Det er rent faktisk en god idé at indhente flere lånetilbud, inden du tager et billån, da du så kan sammenligne og finde det bedste og billigste billån.
Sammenlign billån fra flere banker
Der findes ikke et entydigt svar på, hvilken bank der er bedste, eller hvilken bank der tilbyder det billigste billån. Det afhænger 100% af, hvordan banken vurderer dig, din økonomi – og din bil.
Derfor bør du altid sammenligne tilbud på billån fra flere banker før du låner. Kun på denne måde kan du være sikker på, at du finder det bedste og billigste billån. Tager du bare det første og bedste kan du risikere at ende med et billån med høj rente og dårlige vilkår.
Du har også mulighed for at sammenligne billån med og uden sikkerhed. Nogle banker kræver pant i din bil for at give dig et billån. Det kan give en lavere rente, men vil omvendt også komme med en række krav, fx. krav om udbetaling på 20% af bilens pris. Andre banker kræver hverken sikkerhed eller udbetaling.
Det er gratis at indhente tilbud på billån, både sikrede og usikrede. Derfor bør du altid ansøge forskellige steder for at afsøge og sammenligne markedet for billån.
Beregn prisen på billån
Der er en række faktorer, som spiller ind, når du skal beregne prisen på et billån. Prisen skal i denne sammenhæng forstås som den månedlige ydelse, du skal betale på dit billån. De vigtigste faktorer er:
- Bilens pris: Jo dyrere bil, jo højere et lånebeløb skal betales tilbage. Givet at billån ofte har relativt lave renter, er bilens pris den vigtigste parameter ift. hvad prisen på billånet bliver. Sørg derfor for at have dette med i overvejelserne, når du skal ud og købe ny bil.
- ÅOP på billånet: Billånets ÅOP består delvist af renter og delvist af gebyrer og afgifter. Jo lavere ÅOP, jo billigere billån.
- Løbetiden på billånet: Du kan reducere din månedlige ydelse på billånet ved at vælge en længere løbetid. Du kommer til at betale renter og gebyrer i længere tid, men du får til gengæld mere luft i økonomien til dagligt.
Prøv vores beregner nedenfor:
[Kommer snart]
Billån beregner – se eksempler
Kommer snart!
Hvad koster et billån?
Omkostningen ved et billån består af flere forskellige elementer. Og da der findes flere forskellige biler og lånetyper, er der heller ikke et entydigt svar på, hvad et billån koster. Det betyder også, at du skal se dig for, inden du tager et billån, så du ikke ender med et dyrt og dårligt billån. Det er bl.a. derfor, at vi har skabt Compare Finans – for at give dig et sted, hvor du nemt og enkelt kan finde det bedste og billigste billån.
De primære faktorer, der spiller ind på hvad et billån koster, er:
- Bilens pris: Det er klart, at jo dyrere bil du låner til, jo dyrere vil dit billån også være. Den største del af den månedlige ydelse på billånet går til at betale selve det lånte beløb tilbage. Derfor kan det også være en god idé at overveje, hvor dyr en bil, du egentligt har råd til, inden du køber.
- Renten på billånet: Renten er reelt “prisen” på at låne penge, hvor en høj rente vil gøre dit billån dyrere – og omvendt.
- Gebyrer på billånet: Der kan være en del gebyrer på et billån, bl.a. til oprettelse og tinglysning. Dette er vigtigt for omkostningen ved billånet, især hvis du kun har behov for bilfinansiering i få år.
- Billånets løbetid: Du kan gøre den månedlige ydelse på lånet lavere eller kortere ved at hhv. hæve eller sænke løbetiden på billånet, da hovedstolen på billånet dermed skal betales tilbage over en længere eller kortere periode.
Husk altid at søge ved flere banker og sammenlign dine lånetilbud, så du kan vælge det billigste billån. Brug vores beregner ovenfor til at tjekke prisen på det billån, du ønsker.
Hvad er et billån?
Et billån er en form for lån, som man optager for at kunne købe en bil. Modsat andre lån såsom forbrugslån og privatlån er der således et specifikt formål ved et billån, og der følger således også en række andre vilkår med, når man tager et billån.
Overordnet set kan man dele billån op i to kategorier:
- Sikrede billån: Ved et sikret billån har banken pant i bilen som sikkerhed for, at lånet bliver betalt tilbage. Dette giver en ekstra sikkerhed for banken, hvorfor den også kan give en lavere rente på billånet. Der er dog også en række krav ifm. sikrede billån, fx. krav om udbetaling og krav om kaskoforsikring.
- Usikrede billån: Ved er usikret billån har banken omvendt ikke sikkerhed i bilen og giver dig derfor billånet ud fra en forventning om – og tillid til – at du vil og kan tilbagebetale lånet.
Hvilken type af lån, du skal tage afhænger af dine økonomiske forhold samt om hvilken bil, du gerne vil købe. Alt dette bliver uddybet i afsnittene nedenfor.
Ligesom ved alle andre lån er der en række faktorer, du skal være opmærksom på, når du tager et billån. Først og fremmest skal du se på, hvilken rente du bliver tilbudt på dit billån samt hvilke gebyrer, du skal betale. Du skal ligeledes overveje, hvor lang løbetid, du gerne vil have på dit lån – jo længere løbetid, jo lavere månedlig ydelse; til gengæld kommer du til at betale flere renter på lånet samlet set.
Endeligt bør du altid sammenligne tilbud på billån, inden du låner. Det er umuligt at sige, hvilken bank der er billigst, så indhent altid flere tilbud når du skal låne til bil.
Hvad er bilfinansiering?
Bilfinansiering er en form for finansiering, man benytter til at købe en bil. Du har behov for finansiering til din bil, hvis du ikke kan udbetale hele bilens købesum på én gang – og det er trods alt de færreste, der kan det.
Der er flere måder at finansiere sin bil på. Den mest normale måde er at tage et billån, hvor du løbende afdrager på dit billån. Som beskrevet ovenfor kan dette billån både være et sikret lån med pant i bilen eller et usikret billån.
Man kan dog også være bilfinansiering gennem en leasingaftale. Når du leaser en bil, køber du ikke bilen, du “låner” den kun. Når du leaser bilen, indeholder leasingaftalen typisk de langt de fleste udgifter på bilen bortset fra benzin og forsikring – resten, herunder bilens pris, renter, gebyrer, vedligehold, mv.
Leasingprisen afspejler stort set dét, det ville have kostet af eje bilen, hvis du havde købt den. Ulempen ved leasing er, at man aldrig kommer til at eje bilen, og at det reelt er en langvarig lejeaftale. Omvendt får man mulighed for at få en ny bil hvert andet eller hvert tredje uden at skulle sælge den gamle bil og tage nye lån. Leasing kan være en god mulighed for dem, der ikke ønsker at eje en bil på heltid, men som gerne vil have friheden og bekvemmeligheden ved at have en bil til rådighed.
Hvor meget kan jeg låne til en bil?
Man kan ikke give et entydigt svar på, hvor meget du kan låne til en bil, da det afhænger af flere faktorer. Det afhænger først og fremmest af din egen økonomiske situation og hvilken kreditvurdering, som bankerne giver dig.
Har du en høj indkomst og et stort rådighedsbeløb, du kan bruge til at afdrage på billånet, vil bankerne generelt være villig til at låne dig et relativt stort beløb til at købe bil for. Hvis din indkomst og rådighedsbeløb er lavt, er situationen den omvendte. Derfor bør du naturligvis også være realistisk, når du afsøger markedet for, hvilken bil du godt kunne tænke dig at låne til.
Men det afhænger også af, hvilken type af bil du gerne vil låne til, samt om du vil have et sikret eller usikret billån. Der er naturligvis forskel på vilkår mellem de enkelte banker, men overordnet set kan du regne med følgende:
- Ny bil, sikret billån: Hvis du køber en fabriksny bil, der endnu ikke har kørt andet end få transportkilometer, kan du i udgangspunktet låne op til 80% af bilens pris. Resten af bilens pris skal du enten have som opsparing eller skaffe som et ekstra lån. Man vil ofte kunne vælge en løbetid på lånet op til 10-12 afhængigt af banken.
- Brugt bil, sikret billån: Reglerne er lidt anderledes for brugte biler. Du vil stadig kunne låne op til 80% af bilens værdi – dvs. bilens værdi som brugt, ikke ny – men bankerne vil ofte kræve en kortere løbetid på lånet. Tommelfingerreglen er, at løbetiden max kan være 12 minus bilens alder, som hvis du fx køber en fem år gammel bil, kan du max få et billån med syv års løbetid.
- Usikret billån: Reglerne for usikrede billån er de samme for nye og brugte biler: Der er ikke krav om udbetaling, så du kan låne op til 100% af bilens pris – eller sågar mere, hvis du vil have ekstra “bling-bling” i bilen. Løbetiden på lånet kan ligeledes være op til ca. 12 år, hvilket dog i dette tilfælde også gælder for brugte biler. uanset bilens alder. Til gengæld betaler man lidt højere rente ved usikrede lån.
Det kan dog altid betale sig at sammenligne billån, inden man køber bil. Samt at få tilbud på både sikrede og usikrede billån. I mange tilfælde kan et usikret lån være at foretrække, selvom renten er lidt højere, da der ikke er krav om udbetaling, tinglysning mv.
Billån til brugt bil
Man skal altid se sig godt for, når man køber en brugt bil. Ikke blot scorer brugtvognsforhandlere notorisk lavt i tillidsundersøgelser, man kan også sagtens ende med et dyrt og dårligt billån, hvis man ikke kigger sig godt for.
Hvis du ønsker en billån til brugt bil, bør du stille dig selv en række spørgsmål. Det vigtigste er, om du ønsker et sikret eller usikret billån. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor du bør se på følgende faktorer:
- Har du råd til udbetaling? For sikrede billån kræver bankerne typisk, at du selv kan lægge 20% af bilens pris i udbetaling. For en bil til 80.000 kr. svarer dette til 16.000 kr, som er mange penge for de fleste. Har du ikke råd til en udbetaling, bør du givetvis gå efter et usikret lån.
- Hvor dyr er bilen, du vil købe? Mange långivere udsteder ikke sikrede billån til biler under 75.000 i pris. Derfor kan det være helt givet, at du kun kan få et usikret lån, hvis du låne penge til en billig brugt bil.
- Hvor gammel er bilen? De fleste banker giver kun sikrede billån op til 10 eller 12 år, hvorfor en syv år gammel bil kun kan få sikrede billån med løbetider på tre eller fem år. Hvis denne afbetalingshastighed er for høj, bør du overveje usikrede billån, da der ikke er de samme krav her.
Vigtigt! Du skal endvidere være opmærksom på at tjekke, om der er pant i bilen eller ej. Dette kan du gøre ved at slå bilens nummerplade op i et nummerpladeregister (søg på google efter disse), da bilens gæld følger bilen og ikke ejeren. Køber du en pantsat bil, vil du i givet fald ende med at hænge på både dit eget lån og den eksisterende gæld i bilen, hvilket kan blive en dyr fornøjelse.
Hvad skal man huske, når man vil låne til bil?
Der er en række ting, du bør være opmærksom på, når du gerne vil låne til en bil. Nogle af disse ting vedrører sig direkte til selve bilen, mens andre ting handler om alle de omkringliggende ting ved at have en bil.
De ting, du skal huske, når du tager et billån er:
- Hvor meget kan du lægge i udbetaling? De fleste banker kræver en form for udbetaling – ofte 20% af bilens pris – når du tager et billån. Inden du køber bil og vil tage et billån, bør du overveje, om du har disse penge eller ej. Hvis ikke skal du overveje at tage et usikret lån, hvor der ikke er krav om udbetaling.
- Hvordan er din kreditvurdering? Ligesom ved alle andre lån vil bankerne kreditvurdere dig og din økonomi, inden de låner dig penge til en bil. Hvis din økonomi er meget dårligt, fx grundet lav indkomst og stor eksisterende gæld, bør du overveje om du i det hele taget skal have et billån, eller i hvert fald om hvor stort et billån, du har råd til.
- Hvad koster det at forsikre bilen? Bankerne stiller krav om en kaskoforsikring, hvis de skal give dig et sikret billån. Priserne på forsikring kan dog variere voldsomt fra biltype til biltype og område til område. Særligt unge mennesker under 25 år kan også let komme til at betale en meget høj forsikringspræmie hver måned (over 1.000 kr om måneden er ikke unormalt), hvorfor du også skal tænke dette ind i dit budget.
- Køber du ny eller brugt bil? Der er en masse gode argumenter for at købe en hhv. en ny eller en brugt bil. Det afhænger bl.a. af ens behov og økonomiske formåen. En brugt bil er billigere, men vil også være dyrere i drift ift. værkstedsregninger. Derudover skal man også være opmærksom på, at vilkårene for sikrede billån til brugte biler er lidt mere strikse end for nye biler, fx. at løbetiden på lånet som regel er kortere, hvilket giver en højere månedlig ydelse på billånet.
- Vil du have en el- eller benzinbil? Køber du en elbil, har du mulighed for at få et “grønt” billån med en lavere rente end på traditionelle billån. Dette kan spare dig for en masse penge over hele lånets løbetid.
Derudover bør du naturligvis se på alle de “normale” faktorer, når du vil låne penge: Hvilken rente bliver du tilbudt, hvilke og hvor mange gebyrer skal du betale, hvor lang er løbetiden på lånet osv., da alle disse ting spiller ind i, hvor dyrt dit lån bliver hver måned.
Sådan finder du et billigt billån
Der gælder de samme regler for billån som ved andre lån; man kan ikke på forhånd sige hvilken bank, der vil tilbyde det billigste billån. Derfor finder du kun et billigt billån ved at indhente flere tilbud på bilfinansiering og efterfølgende sammenligne tilbuddene. Her på Compare Finans kan du undersøge markedet for billån og læse en lang række af artikler om biler, hvilket gerne skulle klæde dig bedre på i jagten efter et billigt billån.
Endvidere bør du overveje følgende, når du leder efter et billigt billån:
- Sikret eller usikret billån: Sikrede billån har en lavere rente, men har ofte også højere etableringsomkostninger, bl.a. fordi lånet skal tinglyses. Sørg derfor for at sammenligne ÅOP på billån, inden du vælger, hvilket lån du helst vil have. Det usikrede kan faktisk godt være økonomisk attraktivt sammenlignet med de sikrede billån.
- Vælg en længere løbetid: Du kan nedsætte din månedlige ydelse, hvis du forlænger løbetiden på lånet. En lang løbetid vil give en større samlet omkostning på lånet, da du skal betale renter i flere år, men det kan være dét værd, hvis du har mere luft i økonomien til dagligt.
- Vælg højere udbetaling: Jo højere udbetaling, du kan lægge på din bil, jo billigere vil dit billån være. Ikke blot skal du låne færre penge, du kan potentielt også få et sikret billån, hvis du kan lægge 20% af bilens pris i udbetaling. Du kan potentielt også få tilbud fra flere banker, hvis du ansøger om et lavere lån, da det er forbundet med en lavere risiko set fra bankernes side.
- Tjek om du kan få et grønt billån: Flere og flere banker er begyndt at tilbyde grønne billån, hvis du køber en el- eller hybridbil, der har en lavere miljø- og klimapåvirkning end konventionelle biler med forbrændingsmotor. Renten er lavere på disse lån end ellers, men det kræver som sagt at du køber en “grøn” bil.
Danmarks billigste billån
Der findes desværre ikke ét billån, som kan kaldes Danmarks billigste billån. Det skyldes, at alle bankerne vurderer din ansøgning forskelligt, selvom det er de samme oplysninger, de modtager. Derfor kan det billigste billån for naboen sagtens være blandt de dyreste for dig.
Du bør derfor altid ansøge om billån ved flere forskellige banker og derefter sammenligne dine lånetilbud. Det er umuligt på forhånd at sige, hvilken bank der er billigst, så det er den eneste vej frem. Kun på denne måde finder du “Danmarks billigste billån” for dig.
Hvad er renten på billån?
Renten på billånet er sammen med gebyrer, den pris som bankerne tager for at låne penge ud. Denne “pris” afhænger derfor også af, hvilken kreditvurdering du får af banken, ligesom lånets løbetid og størrelse også spiller ind.
Renten på et billån varierer derudover af en række forskellige faktorer:
- Sikret eller usikret billån: Et sikret billån er som regel billigere end et usikret billån, i hvert fald hvis du låner mere end 100.000 kr. Det skyldes, at banken har bilen som sikkerhed, hvis du ender med ikke at kunne tilbagebetale dit lån, hvorfor de kan tilbyde dig en lavere rente.
- Variabel eller fast rente: Du kan ofte få en billigere rente, hvis du vælger et billån med variabel rente fremfor fast rente. Til gengæld er der også en risiko for, at renten på dit billån stiger undervejs – denne usikkerhed har du ikke med et billån med fast rente.
- Almindeligt eller grønt billån: Såkaldt grønne billån til el- og hybridbiler har lavere renter end traditionelle billån. Du bør derfor altid tjekke, om du kan få et grønt billån, hvis du har købt en el- eller hybridbil.
Som tommelfingerregel kan man dog sige, at renten på et sikret billån ligger mellem 4-10% og at et renten på et usikret billån ligger mellem 5-15%. Der kan dog være undtagelser til disse, så sørg for at indhente flere lånetilbud, inden du låner til en bil.
Kan man få rentefri billån?
Det generelle svar er nej – man kan desværre ikke få et rentefrit billån. Hvis en långiver tilbyder dig et rentefrit billån, vil du blive afkrævet en række gebyrer i stedet, hvorfor det kan komme ud på ét.
Billigt billån – skal man vælge fast eller variabel rente?
Det er lidt af et trosspørgsmål, om man skal vælge fast eller variabel rente på sit billån. Det ene valg kan i princippet være lige så godt som det andet – det afhænger af dine præferencer.
Hvis du vil have så billigt et billån som muligt, kan det lige nu svare sig at være en variabel rente på dit billån. En variabel rente er oftest billigere end en fast rente på billånet, men til gengæld må du også leve med, at din rente kan stige og falde i løbet af lånets løbetid. Falder renten er det kun positivt for dig, men renterne kan også stige ganske markant på kort tid, fx. som i løbet af 2022, hvilket kan gøre det markant dyrere at have dit billån.
Med en fast rente betaler du lidt mere i rente for dit billån. Du er til gengæld sikret, at din rente er den samme gennem hele løbetiden, hvorfor du ikke skal være bekymret for stigende renter. Et billån med fast rente kan derfor være en god idé, hvis du helst gerne vil have sikkerhed og vished for, hvad du skal betale i ydelse på dit billån hver måned.
Billån – hold øje med ÅOP
Det er som nævnt vigtigt at du sammenligner lånetilbud, inden du tager et billån. Kun på denne måde kan du sikre dig, at du finder det bedste og billigste billån.
Mange billån indeholder dog et mix af rente, gebyrer, stiftelsesomkostninger, tinglysningsgebyrer osv. Kort sagt en masse forskellige omkostningstyper, det reelt er umuligt at gennemskue. Derfor er den bedste måde at sammenligne omkostninger på billån ved at sammenligne ÅOP på billån.
Det er lovbestemt, at ÅOP skal indregne alle de forskellige typer af omkostninger og sammenholde det til ét tal. Uanset om der er tale om renter eller gebyrer. Derfor bør du altid sammenligne ÅOP, når du sammenligner lån, hvis du vil se, hvor dyre de enkelte billån er i forhold til hinanden.
Billån uden udbetaling
Stort set alle sikrede banker stiller krav om en udbetaling ved sikrede billån. Størrelsen på udbetalingen kan variere, men 20% af bilens pris er det mest normale. Det kan dog være lavere og Jyske Bank kræver fx kun 10% i udbetaling.
Årsagen til kravet om udbetaling skyldes, at bankerne vil have en ekstra sikkerhed for, at de kan få deres penge tilbage, hvis du ikke kan afdrage på lånet, og de skal sælge bilen på auktion.
Hvis du vil have et billån uden udbetaling, skal du se efter et usikret billån. Her stiller bankerne ikke krav om, at du skal have en udbetaling på eller anden procentdel af bilens pris for at få billånet udbetalt.
Det kan være praktisk at slippe for kravet om udbetaling, hvis du ikke har en opsparing, men har akut behov for en bil, fx for at komme på arbejde eller i skole. Det kan også være, at du har behov for at bruge dine opsparede penge på andre ting, hvis du fx. lige er flyttet eller har en stor regning, der skal betales i den nære fremtid.
Alle de långivere som Compare Finans samarbejder med, tilbyder billån uden udbetaling. Derfor kan du roligt sende en låneansøgning afsted til dem, selvom du ikke har en stor opsparing i banken.
Hvad er et grønt billån?
Det bliver mere og mere populært at købe el- og hybridbiler. Stort set alle større bilfabrikanter lancerer i disse år en masse nye elbiler på markedet, og disse tager en større og større markedsandel.
Derfor kan man nu også få et såkaldt grønt billån. Du kan få et grønt billån, hvis du køber en bil, der er bedre for miljøet og klimaet end de traditionelle bliver med forbrændingsmotorer, dvs enten en elbil eller en hybridbil.
Et grønt billån vil oftest have en lavere rente og evt. færre gebyrer end almindelige billån, da bankerne gerne vil belønne kunder, der vil gøre noget godt for klimaet. Derfor bør du altid undersøge, om du kan få et grønt billån til din el- eller hybridbil, inden du tager et billån.
Hvis du får en lavere rente på dit billån, har du mulighed for at købe en dyrere bil og stadig betale den samme månedlige ydelse på dit lån. Du vil betale mere i afdrag, men renten vil være tilsvarende lavere. Dette bør du også overveje, når du sammenligner biler og overvejer, hvilken du vil købe: Selvom elbilen er måske er lidt dyrere end den traditionelle bil, kan den sagtens være billigere at eje, hvis du kan få et grønt billån, da banken vil tilbyde dig en lavere rente end ellers.
Stort set alle banker tilbyder grønne billån i dag. Du skal dog være opmærksom på, at dette kun gælder for sikrede billån – så hvis du har behov for et usikret billån, har du ikke denne mulighed.
Billån til elbil
Elbiler bliver mere og mere populære på de danske veje. Det skyldes især, at der hele tiden kommer flere og flere modeller på markedet, som efterhånden passer til de fleste personer og familietyper.
Men det skyldes også, at der er blevet lavet særlige billån til elbiler. Disse kaldes også nogle gange for “grønne billån”, og er i sin enkelthed billån med særlige fordele, der kun gives til billån til biler, der er ekstra miljø- og klimavenlige. Disse fordele er typisk en lavere rente på billånet til elbilen, men kan også være færre gebyrer eller andre særlige lånevilkår.
Det kan altså give god økonomisk mening at undersøge mulighederne for at få et grønt billån til elbil, hvis du skal købe bil. Det giver et markant billigere lån og derfor også muligheden for at købe en dyrere bil, uden at du skal betale mere i månedlig ydelse. Samtidig kan du også finde tryghed i tanken om, at du gør noget godt for kloden og klimaet, når du vælger en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.
Her finder du de bedste billån i 2023
Der er mange gode billån på markedet. Vi har dog samlet de bedste billån i 2023 i oversigten nedenfor:
[Indsæt tabel]
Billån trods RKI – kan man det?
Det er desværre ikke muligt at få et billån, hvis du er registreret i RKI (også kendt som Ribers Kredit Information) og dermed står som dårlig betaler. Står du i RKI, signalerer det, at du tidligere har haft problemer med at betale dine regninger og kreditorer, hvorfor bankerne ikke ønsker at låne dig penge.
Hvis du står i RKI, bør du også være meget varsom med at låne flere penge, da du hermed kan risikere at komme i endnu større økonomiske problemer. I stedet bør du forsøge at komme ud af RKI ved hurtigst muligt at tilbagebetale dine kreditorer, alternativt lave en afdragsordning med dem.
Hvis du står i RKI og har problemer med at overskue din økonomi, findes der en række hjælpeorganisationer, du gratis kan søge om hjælp ved. De betaler ikke dine regninger eller låner dig penge, men de kan hjælpe dig med at tale med dine kreditorer og finde en vej frem. Du kan se en liste af organisationer nedenfor her:
- Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning
- Den Sociale Retshjælp
- Dansk Folkehjælp
- På Fode Igen – KFUM’s Sociale Arbejde
Hvilke banker tilbyder billån?
Stort set alle banker i Danmark tilbyder billån. Dog har de fleste banker et krav om, at man skal være fuld-kunde ved banken, dvs. at man også skal have sine konti, evt. boliglån og lign. ved banken, for at de vil udstede dig et billån. De vil også ofte have yderligere restriktioner ift. billån, fx krav om fysisk fremmøde, krav om udbetaling mv.
Derfor har vi samlet nogle af de bedste og mest populære billån, hvoraf du kan søge de fleste online. Du bør dog altid søge om billån ved flere banker og sammenligne dine tilbud, inden du låner, så du er sikker på at få det bedste og billigste lånetilbud.
Santander billån
Santander Consumer Bank er blandt de største og mest populære långivere for billån i Danmark. Siden sin indtræden på det danske marked i 2014 ved købet af GE Money Bank har Santander lavet partnerskaber med en lang række af bilimportører og forhandlere.
Santander tilbyder både sikrede og usikrede billån.
Diba billån
Diba billån var blandt de mest populære banker for online billån. Diba billån blev etableret i 1989 og er i dag 100% ejer af en af de største danske banker, Sydbank. Diba billån er desværre lukket i dag, og det er ikke længere muligt at søge om billån fra denne udbyder. Søg i stedet efter et billån ved én af de banker, du finder her på siden.
AL finans billån
AL Finans hører under Arbejdernes Landsbank (heraf “AL”) og blev stiftet i 1935. AL Finans tilbyder sikrede billån helt op til 5.000.000 kr, men har også en række andre produkter på hylderne, såsom lån til MC, lån til campingvogn samt en række særlige grønne billån til el- og hybridbiler – og du kan frit vælge mellem fast eller variabel rente. AL Finans tilbyder både bilfinansiering online samt ved en række forhandlere rundt omkring i landet.
Nordea billån
Nordea er den største bank i Norden. De tilbyder billån mod pant i bilen fra 75.000 – 1.200.000 med en løbetid fra 1-10 år. Nordea har ligeledes et krav om en udbetaling på 20% af bilens pris. Renten på billånet for almindelige benzin- og dieselbiler er på 4,7 – 6,7%. Ønsker du omvendt at låne til en elbil, kommer din rente ned på 3,5%
Danske Bank billån
Danske Bank er Danmarks største bank. Danske Bank tilbyder i princippet billån uden loft på billånets størrelse, men kræver at billånet skal betales tilbage inden 10 år. Ved en brugt bil skal lånet være betalt ud inden bliver er 10 år gammel. Det er omvendt muligt at lånet til hele bilens pris, dvs. der ikke er krav om udbetaling.
Coop billån
Coop Bank er en del af supermarkedskæden Coop og tilbyder billån op til 600.000 mod pant i bilen. Lånet kan have en løbetid op til 10 år, dog kun 8 år hvis bilen er brugt. Du kan få en rente helt ned til 4,5% og vælge mellem at finansiere bilen med og uden udbetaling. Coop Bank giver en rabat på etableringsomkostningerne på 2.500 kr., hvis du låner til en el- eller plugin-hybrid-bil.
FDM billån
FDM er Danmarks største interesseorganisation for bilejere med over 250.000 medlemmer. FDM tilbyder prisvindende forsikringsprodukter og vejhjælp, men tilbyder ikke længere billån. De har dog tidligere haft et samarbejde med Lån og Spar Bank – i dag er fokus dog på rådgivning ifm. billån. Søg i stedet efter et billån ved én af de banker, du finder her på siden.
Jyske Bank billån
Jyske Bank er Danmarks tredjestørste bank og har hovedkvarter i Silkeborg. Jyske Bank tilbyder billån op fra 50.000 kr og opefter til en rente fra 3.99%, hvis man vælger variabel rente. Løbetiden på lånet kan kun være op til 8 år, hvis bilen er under fem år gammel, mens der tilbydes en lavere løbetid for ældre biler. Til gengæld kræver banken kun 10% i udbetaling.
Nykredit billån
Nykredit blev stiftet i 1851 og er én af Danmarks ældste banker. Hovedkvarteret ligger i København. Man skal have sit boliglån ved Nykredit for at få et billån ved banken. Renten på billånet er variabel og reguleres månedligt, ligesom at der kræves en udbetaling på 20% af bilens pris. Lånets løbetid kan maksimalt være på 8 år. Til gengæld er stiftelsesgebyret meget lavt, og der skal ikke betales for tingslysning af billånet op til en lånebeløb op 300.000 kr.
Djursland Bank billån
Djurslands Bank har primært filialer omkring Randers og Århus-området. Banken har alt ca. 50.000 privatkunder og 4.600 virksomhedskunder. Du kan få et billån på mellem 50.000 og 750.000 til en rente mellem 3,5% og 8,6%. Dette kan dog blive endnu billigere, hvis du vælger et grønt billån. Løbetiden på billånet er mellem 1-10 år.
Lån og Spar billån
Lån og Spar Bank blev stiftet i 1880 og er i dag ejet af mere end 50 fagforeninger og -forbund. Prisen på dit billån afhænger derfor også af, om du er medlem af ét af de fagforbund, som LSB samarbejder med. Er du dette, kan du få et billån ned til 5,3% i variabel rente, hvis du har 20% i udbetaling. Løbetiden er 1-10. Er du ikke medlem af et relevant fagforbund, eller har du ikke 20% i udbetaling, er renten omkring 9-10%.
Værd at vide om billån
Nedenfor finder du nogle korte og præcise svar på en række spørgsmål om billån. Du kan ligeledes finde svar på de fleste spørgsmål ovenfor.
Hvad er løbetiden på billån?
Løbetiden på billån varierer fra bank til bank, om du køber en ny eller en brugt bil, samt om du vælger et sikret eller usikret lån. Derfor skal du også bruge nedenstående som retningslinjer snarere end fastsatte regler.
Løbetiden på sikrede billån for en ny bil er op til 12 år. Nogle banker kræver dog en lidt hurtigere tilbagebetaling, fx. 8 eller 10 år. Hvis du køber en brugt bil, skal billånet typisk være betalt af inden bilen er 12 år gammel, dvs. at den maksimale løbetid på dit billån i givet fald vil være 12 fratrukket bilens alder.
Vælger du et usikret billån, kan du i princippet vælge en løbetid op til 10-12 år uanset bilens alder. Dog vil din renten på de usikrede lån typisk være højere end på et sikret billån.
Kreditvurdering til billån?
Bankerne vil altid lave en kreditvurdering af dig, når du skal have et billån. Kreditvurderingen vil dog oftest være en smule lempeligere, da du vil have et aktiv – dvs. bilen – du kan sælge, hvis du kommer i økonomiske problemer og ikke kan afdrage på billånet.
Er min ansøgning bindende?
Nej, din ansøgning er ikke bindende, når du lige har skrevet under. Du har altid 14 dages fortrydelsesret, hvor du kan fortryde dit lån og betale pengene tilbage.
Hvem kan låne til en bil?
Alle kan låne til en bil. De primære krav for at få et billån er, at du ikke er registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlig betaler samt at du har en vis indkomst, så du kan tilbagebetale lånet.