Forbrugslån
Find billige forbrugslån nemt og hurtigt
Sidst opdateret: 27. marts 2023
Redaktøren har optrådt i følgende medier
Find billige forbrugslån via Compare Finans
Det er ikke svært at finde et forbrugslån i Danmark. Men det kan være rigtigt svært at finde det bedste og billigste lån, som passer bedst til netop dig.
Derfor har vi skabt Compare Finans, som på en let og overskuelig måde viser de billigste forbrugslån. Vi gør det let og enkelt at få et overblik over markedet, så nemt kan vælge det forbrugslån, du helst vil have. Vi tror på, at du finder de bedste løsninger, når du kan træffe et oplyst valg – derfor har vi også skrevet en lang række artikler, der forklarer og beskriver de vigtigste begreber, når du leder efter et billigt forbrugslån.
Hos Compare Finans kan du nemt sammenligne forbrugslån og dermed finde det lån, der passer bedst til dig. Du har mulighed for at ansøge ved flere forskellige banker, og det koster dig naturligvis ikke noget at bruge vores services.
Sammenlign og få det bedste forbrugslån
Du kan ikke på forhånd sige hvilken bank, der vil tilbyde dig det bedste forbrugslån. Selvom du giver bankerne de præcist samme oplysninger, vil de vurdere dig forskelligt og dermed også give dig forskellige lånetilbud.
Du bør derfor altid indhente flere tilbud på forbrugslån, inden du låner. Kun ved at sammenligne dine lånetilbud kan du finde det bedste forbrugslån, der passer til netop dig. Hvis du blot vælger det første forbrugslån, du ser, kan du desværre nemt ende med et forbrugslån med alt for høje renter og dårlige vilkår. Det er super ærgerligt, hvis du kunne få et bedre lån ved en anden bank.
Det er faktisk ikke svært at sammenligne forbrugslån. Du skal blot søge ved nogle af de banker, vi har udvalgt ovenfor. Det hele sker let online, og du har ikke behov for at møde fysisk op i en filial eller lignende, men kan gøre det hjemme fra sofaen eller skrivebordet, når det passer dig bedst. I løbet af få minutter vil du have dine lånetilbud, hvor du kan sammenligne renter, gebyrer, ÅOP på forbrugslån. Herefter kan du nemt finde det bedste forbrugslån.
Du har også mulighed for at samle dine forbrugslån med et samlelån, hvor du låner ekstra penge oveni. Dette sker ved at du lægger ét eller flere af dine gamle lån sammen med dit nye lån, så du kun har et lån i alt. På denne måde kan du få lavere renter og gebyrer samt have et bedre overblik over din økonomiske situation.
Hvad er et forbrugslån?
Et forbrugslån er som navnet antyder en form for lån, der primært benyttes til at købe forbrugsgoder. Du kan således benytte lånet til helt almindeligt forbrug hen over længere tid eller benytte lånet til ét stort forbrugsgode fx. en rejse, et bryllup eller noget helt tredje.
Faktisk stiller bankerne ikke nogen krav til, hvad du benytter dit forbrugslån til. Det er sådan set helt op til dig, og bankerne er dybest set ligeglade, så længe du tilbagebetaler lånet rettidigt ifølge din låneaftale. Af samme årsag er der faktisk også mange mennesker, der benytter deres forbrugslån som et billån, da det ofte kan være en enklere måde at få finansieret sin bil.
Et forbrugslån er et såkaldt usikret lån, hvilket betyder, at banken ikke har taget pant i nogen af dine ting for at give dig lånet. Banken yder udelukkende forbrugslånet på baggrund af en tillid til, at du kan og vil tilbagebetale lånet. Derfor sørger bankerne også for at lave en grundig kreditvurdering af dig, før du giver dig et lånetilbud.
Når du skal have et forbrugslån, er der flere faktorer, du skal se på, inden du underskriver låneaftalen. Først og fremmest skal du se på renten på lånet, samt hvilke gebyrer der følger med. Lægges renter og gebyrer sammen får man ÅOP, som er det bedste mål at bruge, når du skal sammenligne dine lånetilbud. Jo lavere ÅOP, jo billigere forbrugslån. Derudover bør du dog også se på lånets løbetid og den samlede månedlige ydelse på lånet. Det er vigtigt, at du kun tager lån, du har mulighed for at tilbagebetale.
Hvem tager et forbrugslån?
Det er faktisk alle mennesker i Danmark, der kan tage et forbrugslån. Nogle mennesker tror fejlagtigt, at det kun er en vis type af personer, der tager forbrugslån, men dette er faktisk forkert. Forbrugslån bliver taget af alle typer af personer i samfundet – både unge og gamle, kontanthjælpsmodtagere og advokater, jyder såvel som københavnere.
Der er hvert år mange 100.000-vis af låneansøgninger om forbrugslån, så du er bestemt ikke den eneste, der ønsker at gøre brug af muligheden for at tage et lån. Det er der rigtigt mange danskere, der gør hver eneste dag.
Hvis du ønsker at tage et forbrugslån, er det vigtige ikke, hvem der også tager et forbrugslån. Det vigtige er i stedet, om du har brug for pengene, og om du har mulighed for at afdrage på dit lån, uden at din økonomi bliver alt for hårdt spændt for. Men som nævnt vil du ikke være den eneste, der kan have behov for at tage et forbrugslån for at få råd til dét, du ønsker dig.
Hvor meget kan jeg låne i forbrugslån?
Man kan i princippet få forbrugslån fra få tusind kroner og op til flere hundrede tusindvis af kroner. De fleste banker og låneudbydere tilbyder forbrugslån i spændet 10.000 – 350.000 kr. Nogle banker er specialister i mindre lån og har derfor maksimumgrænser på 50.000 kr., mens andre banker er bedre til de større lån.
Hvor meget du kan låne i forbrugslån afhænger af de kreditvurderinger, som bankerne laver af dig. Hvis bankerne giver dig en god kreditvurdering, vil du have mulighed for at låne et relativt højt beløb i forbrugslån, mens du må nøjes med mindre med en dårligere kreditvurdering. Kreditvurderingen bestemmer til en vis grad også renten, som er lavere jo bedre din økonomiske situation er, da banken dermed bærer en mindre risiko for ikke at få sine penge igen.
Før du låner, bør du dog også overveje, hvor mange penge du har behov for. Det kan være farligt at låne 100.000 kr., hvis banken giver dig lov, selvom du kun har behov for 50.000 kr. Du kommer let til at ødsle de overskydende penge væk, og du ender med at betale et større afdrag på dit lån i længere tid.
Som en tommelfingerregel kan man sige, at bankerne vil låne dig op til 80% af din indkomst i forbrugslån, hvis din økonomi ellers er sund. Så hvis du fx tjener 20.000 kr. om måneden, dvs. 240.000 kr. om året, kan du låne ca. 190.000 kr.
Hvad koster forbrugslån?
Der er ikke en fast “pris” på forbrugslån, da det afhænger af, hvilket forbrugslån du har taget. Et lille forbrugslån med lav rente kan være forholdsvist billigt, mens et større lån med høj rente er noget dyrere. Om du er villig til at bære denne højere omkostninger afhænger helt af, hvad du har brugt dit forbrugslån på, og hvor glad du har været for det.
Nogle gange kan forbrugslån også bruges til nogle gode investeringer, fx. at få energirigtige vinduer i et gammelt hus. Selvom det kan løbe op i mange penge, giver det også en besparelse på varmeregningen, som du kan benytte til at betale af på gælden.
De faktorer, der bestemmer, hvad et forbrugslån koster er:
-
- Størrelsen på forbrugslånet: Det er klart, at jo større forbrugslånet, du har taget, er, jo flere penge skal også tilbagebetales, hvilket giver et dyrere månedligt afdrag.
- Renten på lånet: Renten er i princippet prisen på lånet, og er derfor den vigtigste faktor, når man ser på, hvad forbrugslånet koster. Du bør stort set altid gå efter et forbrugslån med lav rente, da dette vil reducere den samlede tilbagebetaling på dit lån.
- Gebyrer: Udover renten kommer du også til at betale en række gebyrer for dit lån. Dette inkluderer både stiftelsesomkostninger samt en række løbende administrationsgebyrer. Disse gebyrer kan faktisk løbe op i mange penge hen over lånet samlede løbetid.
- Løbetiden på lånet: Endeligt er løbetiden væsentlig for, hvad det koster at have et forbrugslån. Løbetiden bestemmer både den samlede tilbagebetaling og den månedlige ydelse. Prøv at betale dit lån tilbage så hurtigt som muligt, men naturligvis ikke så hurtigt, at du kommer til at sidde for hårdt i det til dagligt – så hellere en lidt længere løbetid og dermed lavere månedlig ydelse.
Man kan heller ikke sige, om et forbrugslån koster for meget eller ej, da dette afhænger 100% af din økonomiske situation. Vær dog realistisk omkring din egen økonomiske formåen, når du låner, så du ikke ender i en dårlig økonomisk situation pga. for stor gæld.
Forbrugslån til mange formål
En af fordelene ved at tage et forbrugslån er, at der ikke er regler for, hvad du kan benytte lånet til (så længe det ikke er ulovligt, naturligvis). Du kan derfor benytte dit forbrugslån til lige det formål, du har allermest lyst til. Du har endda lov til at ændre mening, efter du har modtaget pengene fra banken – de er blot interesserede i, at du betaler pengene tilbage jf. låneaftalen.
De fleste har dog et bestemt formål med deres forbrugslån og vælger at benytte pengene til netop dette. Dette er typisk et større forbrugsgode, de kan have glæde af i mange år. Alternativt benytter de forbrugslånet til at betale for et større event eller oplevelse, de har glædet sig til.
De mest almindelige formål til at tage et forbrugslån er:
-
- Lån til bryllup
- Lån til uddannelse
- Lån til rejse
- Lån til køkken
- Lån til renovering
- Lån til MC / motorcykel
- Lån til depositum
- Lån til tandlæge
- Lån til kørekort
Du behøver som sagt ikke at benytte pengene til et eller flere af de ovenstående formål. Pengene er dine, og du kan benytte dem til dét, du har allermest behov for. Det er reelt kun fantasien, der sætter grænser.
Forskellen på forbrugslån og kviklån
Der er ikke en formel forskel på forbrugslån og kviklån, og derfor kan begreberne nogle gange blandes sammen. Den definition, vi benytter her på Compare Finans, er dog nok én, som de fleste i lånebranchen vil dele med os.
Vores definition på forskellen på forbrugslån og kviklån er:
- Kviklån: Et kviklån er typisk et mindre lån – sjældent større end 20.000 kr. – som man låner med henblik på hurtigt at betale lånet tilbage igen, ofte inden nogle få måneder. Man kan tage et kviklån, hvis man har akut behov for at låne penge, eksempelvis til en tandlæge- eller værkstedsregning, eller blot gerne vil have nogle ekstra penge på lommen i et stykke tid.
- Forbrugslån: Et forbrugslån er typisk et større lån over 20.000 kr., som man i princippet kan tilbagebetale over mange år. Formålet med forbrugslån er som regel af købe et større forbrugsgode, foretage en større renovering i hjemmet eller at betale for en større begivenhed (bryllup, rund fødselsdag, jordomrejse osv.).
Herudover kan man også tale om de såkaldte privatlån, der reelt er det samme som et forbrugslån. Privatlån er typisk større lån (dog stadig usikrede), som bruges til større renoveringsprojekter, større begivenheder og lign.
Tilbage i sommeren 2020 kom der nye regler på kviklånsmarkedet, der satte et loft over renterne og ÅOP på kviklån. Fremadrettet må bankerne maksimalt tage 25% i ÅOP på deres kviklån, hvor ÅOP tidligere kunne ligge på 800% eller højere. Denne nye regulering har fjernet mange tidligere kviklånsudbydere fra markedet, ligesom de færreste långivere låner meget små beløb ud, da de ikke kan få dækket omkostningerne ved at oprette lånet. Det har dog gjort det nemmere for dig som låntager at navigere i markedet, ligesom det også har fjernet nogle brodne kar fra lånemarkedet.
Oversigt over forbrugslån – februar 2023
Du kan også finde en oversigt over vores foretrukne forbrugslån i 2023 øverst på siden. Men her følger under alle omstændigheder vores top-5 for de bedste forbrugslån lige pt:
Låneudbyder | Lånebeløb |
Santander Consumer Bank | 20.000 – 350.000 kr |
Bank Norwegian | 5.000 – 400.000 kr. |
Express Bank | 16.000 – 500.000 kr. |
Ikano Bank | 15.000 – 300.000 kr. |
Resurs Bank | 15.000 – 300.000 kr. |
Fandt du ikke det lån, du ledte efter? Du kan finde flere lån ved at scrolle øverst op på siden, hvor vi har endnu flere lånemuligheder, du kan benytte.
Sådan finder du forbrugslån med lav rente
Nogle forbrugslån er billige, mens andre forbrugslån er noget dyrere. Derfor bør du se efter de forbrugslån, der har en lav rente. Jo billigere rente, du kan få på dit lån, jo billigere og dermed nemmere vil det være at betale lånet tilbage.
Det kan dog være svært at navigere i lånemarkedet, da der er en lang række af banker og långivere, der gerne vil låne dig penge. Det kan dog være svært at finde de forbrugslån, der har en lav rente, hvorfor du nemt kan ende med at betale for meget for sine lån, hvilket både kan være en frustrerende og dyr fornøjelse.
Nedenfor uddyber vi disse pointer yderligere, men overordnet set bør du være opmærksom på følgende, når du vil have et forbrugslån med lav rente:
- Kend renten på forbrugslån generelt: Hvis du har en god forståelse af, hvad et forbrugslån ca. skal koste i rente, er det også nemmere at vurdere, om du står med et tilbud på et forbrugslån med høj eller lav rente. Du bliver så at sige klædt bedre på til at vurdere de forskellige tilbud.
- Sammenlign dine lånetilbud: Indhent altid flere lånetilbud og sammenlign altid dine tilbud, inden du låner. Ved at ansøge om lån ved flere banker kan du vælge det billigste tilbud og derved spare mange penge i dyre renter og gebyrer
- Få en bedre kreditvurdering: Se om du kan forbedre din kreditvurdering, fx ved at få en højere indkomst, reducere dine omkostninger eller reducere din eksisterende gæld, inden du ansøger om et nyt lån. Det giver både en bedre chance for godkendelse hos bankerne og billigere renter på dine lånetilbud.
Følger du disse tre anvisninger har du en langt bedre chance for at finde de billige lån og undgå de dyre. Husk at se i oversigten øverst på siden, hvor vi har samlet de forbrugslån, vi synes er de bedste på markedet.
Hvad er renten på et forbrugslån?
Renterne på forbrugslån varierer ikke blot fra bank til bank, men også fra person til person da kreditvurderingerne er vigtige for, hvilken rente du tilbydes. Jo bedre din økonomiske situation er, jo bedre og billigere rente er bankerne også villig til at tilbyde dig.
Overordnet set kan man dog sige, at renterne på forbrugslån går fra 5-6% til ca. 25%, som er den øvre grænse fra sat Folketingets side om, hvor høje renter bankerne kan tage på deres lån. De 5-6% i rente tilbydes dog kun af de billigste banker til personer med høje indkomster og høje rådighedsbeløb. Hvilken rente du tilbydes afhænger som sagt af, hvordan du bliver kreditvurderet.
Husk dog, at du ikke kun skal se på renten, men også gebyrerne på dine lånetilbud. Det kan være markant sværere at gennemskue, hvor store gebyrerne er, men set hen over flere år, kan de ende med at koste dig mange penge.
Sammenlign og få lavere rente på forbrugslån
Den letteste måde at finde et forbrugslån med lav rente på er at indhente flere lånetilbud. Det er altid helt gratis at ansøge ved bankerne og samtidig også helt uforpligtende, også selvom banken sender dig et lånetilbud. Du kan derfor altid takke nej til et tilbud, som en bank sender til dig.
Efterfølgende kan du sammenligne dine tilbud og vælge dét forbrugslån med den laveste rente eller laveste ÅOP. Der kan være overraskende mange penge at spare på at sammenligne forbrugslån blot få procents forskel på renterne kan betyde tusindvis af kroner i besparelse hen over lånets løbetid.
Bankerne vurderer hver ansøger forskelligt. Også selvom det er præcis de samme oplysninger, de får tilsendt. Det skyldes, at de har forskellige systemer med forskellige vægtninger af dine oplysninger, ligesom at bankerne simpelthen prioriterer forskelligt ift. hvilke kunder, de gerne vil have i deres forretning. Man kan derfor heller ikke sige, at den ene bank er i udgangspunktet er bedre eller billigere end den anden, da det afhænger af, hvem man er, og hvordan ens økonomiske situation ser ud. Den bank, der er dyrest for naboen, kan sagtens være den billigste for dig.
Få en bedre kreditvurdering
Hvis du vil have et forbrugslån med lav rente, er det vigtigt, du har en god kreditvurdering. Bankerne laver automatiske kreditvurderinger af alle ansøgere, som de baserer på de oplysninger du indtaster i din låneansøgning. Jo bedre kreditvurdering, du får, jo mere kan du låne og jo lavere rente kan du også få på dit forbrugslån.
Bankerne har avancerede matematiske modeller til at udregne kreditvurderingerne, men det som primært spiller ind er:
- Din indkomst: En høj indkomst giver mere frirum i økonomien og derfor også bedre mulighed for at tilbagebetale et lån. Du kan øge din indkomst ved at tage flere timer på jobbet, tage overarbejde eller evt. få et ekstra arbejde i weekenderne, hvis du har muligheden. Det vil vægte positivt i bankernes vurderingsproces.
- Dit rådighedsbeløb: Rådighedsbeløbet er din indkomst fratrukket dine faste udgifter. Du kan sagtens have et lavt rådighedsbeløb, hvis dine udgifter også er meget høje. Prøv at reducere dine faste udgifter ved at se, om du måske kunne skære nogle af dine abonnementer væk eller vælge et billigere alternativ.
- Din gældsfaktor: Gældsfaktoren er din gæld divideret med din indkomst. Har du en gæld på 200.000 kr og tjener 100.000 kr pr år, er din gældsfaktor altså 2. Bankerne er mindre tilbøjelige til at låne dig penge, hvis du allerede har en høj gæld, så prøv at betale noget af gælden af eller tag et samlelån, hvis du leder efter et lån nyt.
- Din betalingshistorik: Selvom din økonomi måske er sund, vil bankerne ikke låne dig penge, hvis du tidligere har haft problemer med at betale dine afdrag til dem til tiden. Prøv at kontakte bankens kundeservice, hvis du fornemmer, det er et problem.
Dette er som nævnt de primære faktorer, men der er naturligvis også andre: hvor mange børn du har, hvilken bolig du ejer, om du er medlem af en a-kasse osv.
Forbrugslån uden sikkerhed
Når du tager et forbrugslån, kræver bankerne i udgangspunktet ikke sikkerhed for lånet. Det betyder, at banken ikke kræver, at du stiller din bolig, bil eller noget helt tredje i pant for at få udstedt lånet. Man siger derfor, at forbrugslånet er uden sikkerhed, hvilket ikke er noget farligt, men som sagt blot en teknisk betegnelse.
Andre lån er typisk altid med sikkerhed i den belånte genstand: Realkreditlån til en bolig har eksempelvis altid den belånte bolig i pant som garanti for lånet. Dette giver en noget lavere rente, men også muligheden for at banken kan overtage boligen og sælge den på tvangsauktion, hvis afdragene på lånet ikke bliver betalt.
Der er mange ting, der bliver lettere, når man tager et forbrugslån uden sikkerhed sammenlignet med sikrede lån. For det første stiller banken ikke krav om, at lånet skal bruges til ét bestemt formål – du kan så at sige selv vælge, hvad du gerne vil bruge pengene fra lånet til. Ligeledes er processen ved et forbrugslån uden sikkerhed også noget enklere, da det hele kan klares online. Ved sikrede lån skal en inspektør ofte ud og vurdere om aktivet (dvs. boligen, bilen, osv.) reelt har den værdi, man gerne vil låne til. Dette er både dyrt, men kan også være en langstrakt affære.
Da der ikke er sikkerhed for lånet, kan renten på forbrugslån dog ofte være lidt højere end på sikrede lån. Nedenfor kan du læse, hvordan du finder billige forbrugslån, og hvordan du får en lavere rente på dit forbrugslån uden sikkerhed.
Billige forbrugslån
Ingen har lyst til at tage et for dyrt forbrugslån. Derfor kommer der nu en grundig guide til, hvordan du finder de billige forbrugslån, som der heldigvis er i markedet. Det vigtigste er dog uanset hvad, at du sørger for at ansøge flere forskellige steder, så du kan sammenligne dine lånetilbud. Det er den bedste måde, at finde de billige forbrugslån på.
Priserne på forbrugslån kan faktisk variere ganske meget mellem bankerne. Nogle ansøgere vil opleve, at én bank tilbyder et forbrugslån med 20% i rente, mens en anden bank giver et tilbud på 8% i rente. Her kan der være mange penge at spare ved at være det billige forbrugslån – både i den månedlige ydelse, men især i de samlede kreditomkostninger set over hele lånets løbetid.
Generelt kan man sige, at jo mere sikkerhed banken har for at du vil og kan betale dit lån tilbage, jo billigere forbrugslån kan de tilbyde dig. Det er bl.a. andet derfor, at bankerne ikke vil tilbyde lån til person, der står i RKI og er registrerede som dårlige betalere.
Få en medansøger
Én af de bedste ting, du kan gøre for at få et billigere forbrugslån, er at få en medansøger. Når både du og din medansøger står på låneansøgningen, vil banken kunne give jer en langt bedre kreditvurdering, da I nu er to personer til at deles om betalingerne af de månedlige afdrag. Dette giver banken en langt større sikkerhed og mindre risiko, hvorfor de også vil tilbyde jer en lavere rente.
En medansøger på dit forbrugslån vil ofte være en kæreste, samlever eller ægtefælle, men kan i princippet også være et familiemedlem eller en god ven. I skal naturligvis være opmærksomme på, at hvis du af en eller anden årsag ikke længere har mulighed for at afdrage på lånet, ja så hænger din medansøger på hele regningen for lånet.
Derfor skal det være en velovervejet beslutning at være medansøger på et lån. Men har du mulighed for at få en medansøger, er det en meget effektiv måde, hvorpå du kan reducere din rente på lånet og dermed få et billigt forbrugslån.
Tag et forbrugslån med længere løbetid
Det siger sig selv, at du skal betale dit forbrugslån tilbage. Du har dog selv en indflydelse på i hvor lang tid, du har til at tilbagebetale dit lån. Ved at vælge en længere løbetid på dit forbrugslån, opdeler du afdragene på lånet i flere bidder og få dermed en lavere månedlig ydelse på forbrugslånet.
En længere løbetid på forbrugslånet giver ikke et billigere forbrugslån samlet set. Det bliver tværtimod lidt dyrere, da man skal betale renter og gebyrer i længere tid. Det kan dog være dét værd, hvis man kan reducere sine månedlige afdrag så meget, at man få mere frirum i økonomien og derfor mulighed for at nyde hverdagen mere.
Overvej om et forbrugslån med længere løbetid er det rette for dig, når du tager et forbrugslån. Ideelt set handler det om at finde den rette balance mellem hurtig tilbagebetaling af lånet samt en passende månedlig ydelse på lånet, der ikke smadrer dit budget.
Et godt fif i denne sammenhæng er, at du hellere skal vælge en lidt for lang løbetid en lidt for kort. Du kan altid indfrie dit lån før tid, hvis du ender med at have råd til det. Men du kan ikke bare forlænge dit lån, hvis det bliver for dyrt. Derfor vil en lidt længere løbetid give dig mere sikkerhed og fleksibilitet.
Saml dine gamle forbrugslån til ét samlelån
Det er på ingen måde usædvanligt at have flere lån på én gang. Mange har eksempelvis et boliglån, et billån, en kassekredit osv. Det er heller ikke unormalt at have flere forbrugslån, hvis du har haft behov for at låne penge flere gange i løbet af livet.
Derfor kan du også bruge et nyt forbrugslån til at samle dine gamle forbrugslån til ét nyt samlelån. Hvis du har behov for flere penge, kan du sagtens samle dine gamle lån og låne ekstra penge til kontant udbetaling samtidig. På denne måde ender du med kun at have ét forbrugslån frem for to eller flere lån samtidig.
Når man samler sine lån i ét samlelån, får man først og fremmest bedre overblik over sin økonomi, da man kun betaler én månedlig ydelse til én bank. Dernæst får man ofte en markant billigere rente, da bankerne ofte er villige til at sænke renten, hvis man samler al sin gæld ved dem. Endeligt vil man også spare en masse penge på gebyrer, da man nu kun skal betale ét administrationsgebyr hver måned.
Hvis du allerede har et forbrugslån i forvejen og overvejer at tage et nyt, bør du virkelig overveje at samle dine forbrugslån til ét stort lån. Dette giver i langt de fleste tilfælde et billigere forbrugslån, end du ellers ville have fået.
Forbrugslån beregner
Kommer snart!
Låneberegner for forbrugslån – se eksempler
[Eksempel]
Vær opmærksom på ÅOP
Der er forskellige omkostninger ved forbrugslån såsom renter, stiftelsesomkostninger, gebyrer osv. Størrelsen og sammensætningen af disse omkostninger varierer fra bank til bank, og det kan være svært at sammenligne dem én til én, da nogle banker har høje renter og lave gebyrer, mens det er omvendt ved andre banker.
Derfor bør man altid være opmærksom på ÅOP, når man sammenligninger forbrugslån. ÅOP, som står for “årlige omkostninger i procent”, indeholder alle omkostninger ved lånet uanset type, og man kan derfor få et retvisende billede af, hvad det koster at tage lånet. Det giver derfor også det bedste grundlag for en sammenligning, når man vil finde det billigste forbrugslån.