Lånebeløb – Se hvad du kan låne

Lån fra 1.000 – 500.000 kr. ved Compare Finans

Sidst opdateret: 20. marts 2023

Redaktøren har optrådt i følgende medier

Se forskellige lånebeløb

Der er rigtigt mange danskere, der har behov for at låne penge – og det gælder givetvis også dig. Du har måske behov for et lån til at finansiere en ny bil, et forbrugslån til at kunne betale for dit drømmebryllup eller noget helt tredje. Uanset hvilket behov du end måtte have, findes der et lån, som kan hjælpe dig med at få råd.

Størrelsen på de lån, der findes i markedet er dog meget forskellige. Dette skal du have øje for, når du leder efter et godt og billigt lån online, da bankernes fokusområder også kan være meget forskellige. Nogle banker har fokus på mindre lån og låner eksempelvis kun op til 20.000 kr. ud, mens andre banker primært fokuserer på større lån over 100.000 kr. For ikke at spilde tiden bør du derfor fokusere på at ansøge om lån ved de banker, der har fokus på den størrelse af lån, du gerne vil have. Ellers risikerer du en masse afslag eller dyre lånetilbud.

Derfor har Compare Finans lavet en oversigt over de mest populære lånebeløb, så du nemt og enkelt kan finde det lån, der passer til det lånebeløb, du gerne vil have. Du skal blot klikke på det relevante lånebeløb, og så bliver du herefter sendt videre til en række relevante banker, så du ikke spilder tiden.

Du kan låne fra 1.000 kr. og helt op til 500.000 kr. ved vores partnere. Der burde derfor være et lån til ethvert behov og enhver lånestørrelse. Alle lånene er usikrede lån, hvilket betyder at der ikke er nogen begrænsninger på, hvad du kan bruge pengene til, da det ikke er noget bankerne blander sig i. Du kan altså frit råde over pengene, når de er blevet udbetalt.

Låneberegner

Kommer snart!

Hvor meget kan jeg låne?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvor meget du kan låne. Det afhænger nemlig af, hvor god din økonomi er, om du har gæld i forvejen osv, samt en række personlige oplysninger såsom antallet af hjemmeboende børn, om du ejer din bolig mv. Denne samlede proces kaldes en kreditvurdering, og den afgør om du i det hele taget kan låne ved banken, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

Før dette er der dog en række formelle krav, som alle skal være opfyldt, før du i det hele taget kan komme i betragtning til et lån:

  1. Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI
  2. Du skal have et dansk CPR-nummer (men behøver ikke at være statsborger)
  3. Du skal have fast bopæl i Danmark (du må fx ikke bo i Malmö)
  4. Du skal være over 18 år gammel

Hvis alle disse formelle krav er opfyldt, vil bankerne acceptere og behandle din ansøgning. I dag foregår kreditvurderingerne digitalt og automatisk udfra de oplysninger, du giver, samt information fra en række offentlige registre, hvorfor du faktisk kan forvente et svar på din ansøgning indenfor få minutter.

Det vil kræve et fuldt overblik over din økonomi at give et svar på, hvor meget du kan låne, men du kan som tommelfingerregel benytte følgende retningslinjer:

  • Du kan som regel ikke låne mere end 80% af din årsindtægt.
  • Dit rådighedsbeløb skal i udgangspunktet være over 6.700 kr. for at kunne låne penge.
  • Det er nemmere at få et lån, hvis du ejer en bolig eller en bil

Hvis du har disse elementer in mente, når du leder efter et lån, er du bedre stillet ift. at kunne sende en låneansøgning, der ikke blot bliver godkendt, men også har en lavere rente, end du måske ellers ville være blevet tilbudt.