Nordcredit
Sammenlign og find alternativer til lån fra Nordcredit
Sidst opdateret: 07. marts 2023
De bedste og billigste alternativer til et lån fra Nordcredit
Redaktøren har optrådt i følgende medier
Lån penge ved Nordcredit
Nogle gange kan du have behov for en lille og fleksibel kredit. Måske mangler du bare lidt penge til sidst på måneden, eller måske skal du på en sommerferie med vennerne, som du ikke har kunnet nå at spare op til. Uanset årsagen kan det give mening at tage et lån ved Nordcredit, som netop er specialiserede i disse små lån.
Eller rettere: Nordcredit tilbyder faktisk ikke lån i traditionel forstand, men i stedet en kredit, som du kan benytte efter behov og lyst. Altså en slags kassekredit, som kan være et godt alternativt til andre lånetyper fx kviklån eller privatlån. Fordelen ved en kredit er, at du kun skal betale rente af den del af kreditten, som du benytter. Vælger du eksempelvis kun at bruge 5.000 kr. ud af en tildelt kredit på 10.000 kr., skal du kun betale renter af 5.000 kr., hvorfor der kan være en del penge at spare på dette.
En anden fordel er, at den månedlige tilbagebetaling er meget fleksibel. Du skal betale et vist minimumsbeløb tilbage til Nordcredit hver måned alt efter, hvor stor din udestående kredit er. Du kan dog også frit vælge at indbetale endnu mere, hvis du har luft i økonomien og dermed reducere din rentebetaling på lånet.
Nordcredit tilbyder en kredit fra 1.000 – 20.000 kr. Den årlige debitorrente er 22,5% hvilket giver en ÅOP på 24,97%. Der er ikke andre obligatoriske gebyrer på lånet, hvilket gør det let og enkelt at beregne sin rentebetaling på kreditten. Fx skal man kun betale 188 kr. om måneden i rente på en kredit på 10.000 kr., hvilket er langt lavere, end man tidligere så ved kviklånsudbyderne, hvor renten kunne løbe op i flere tusind kroner om måneden.
Nordcredit tilbyder såkaldt usikrede lån, hvilket betyder, at du skal stille en genstand i pant for lånet (fx din bolig eller din bil). Du kan ligeledes benytte pengene til lige præcis dét, du allermest har lyst til, da banken ikke blander sig i, hvad du bruger pengene på. Da Nordcredit samtidig er en onlinebank, kan du klare det hele hjemmefra uden at skulle ned til at filial med en masse fysiske papirer.
Ansøg om kredit ved Nordcredit
Hvis du ønsker at låne penge ved Nordcredit, er det relativt let at sende en ansøgning. Du skal blot klikke på “Ansøg nu” på linket øverst på denne side, hvorefter du kommer ind på Nordcredits ansøgningsformular.
Herefter har du mulighed for at angive, hvor meget du gerne vil låne. Når dette er gjort, sendes du videre til selve ansøgningen, hvor du skal angive dine kontaktoplysninger (email og telefon), hvorefter din profil ved Nordcredit er blevet oprettet. Herfra skal du reelt blot underskrive låneansøgningen med NemID eller MitID og angive dit kontonummer, så banken ved, hvor de skal indbetale pengene.
Bemærk at Nordcredit har en række krav, når du gerne vil ansøge om en kredit ved dem. Disse krav minder meget om de typiske krav, man ser ved de fleste andre banker, men vi har listet dem nedenfor for en sikkerheds skyld, så du let kan se, om du også kan få et lån ved Nordcredit. Kravene er:
- Du må ikke være registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlig betaler.
- Du skal have en dansk folkeregisteradresse, dvs. du skal bo i Danmark.
- Du skal have et dansk telefonnummer.
- Du skal have et NemID eller MitID.
- Du skal have en dansk bankkonto.
- Dit rådighedsbeløb skal være på mindst 6.720 kr. om måneden.
- Du skal være mindst 20 år gammel.
Særligt det sidste krav om en minimumsalder på 20 år er mere restriktivt end ved en del andre banker, der tillader personer ned til 18 år (dvs. alle myndige personer) om at søge om et lån. Dette skal du altså være opmærksom på, hvis du ikke er fyldt 20 år endnu, da din ansøgning automatisk vil blive afvist ligegyldigt, hvor god og sund din økonomi ellers måtte være.
Derudover er Nordcredit også forpligtet til at lave en helt almindelig kreditvurdering af dig, hvor de vurderer, om du vil være i stand til at betale det lånte beløb tilbage. Hvis de vurderer, at det ikke er tilfældet, vil din låneansøgning blive afvist (også selvom du ikke står i RKI). Derudover kan du også risikere, at dit godkendte beløb bliver reduceret, så hvis du fx har søgt om 20.000 kr., kan du blive godkendt til 10.000 kr. Du kan så vælge at acceptere dette eller forsøge at ansøge ved andre banker.
Nordcredit – hurtigt udbetaling
Hvis du har ansøgt og er blevet godkendt til et lån ved Nordcredit, bliver pengene i udgangspunktet udbetalt indenfor 48 timer efter forespørgslen. Dette er i udgangspunktet en hurtig udbetaling og vil være fin og passende for de fleste.
Du kan dog også vælge at få en straksudbetaling, hvor du får pengene ind på din konto med det samme. Nordcredit samarbejder med alle danske banker omkring dette, hvorfor dette kan være noget du kan overveje, hvis du akut har behov for penge og dermed en meget hurtig udbetaling af kreditten.
Denne ekstraservice ligger udover selve låneomkostningerne, og er derfor heller ikke dækket af den ÅOP-beregning, som er i låneaftalen. Prisen for straksudbetaling er på 30% af lånet størrelse, dog maksimalt 1.195 kr., som du skal betale som et engangsbeløb. Dette kan blive dyrt, så overvej grundigt hvor hurtigt du har behov for dine penge, eller om du kan vente i med at få udbetaling i et par dage.
Nordcredit forhøjelse af kredit
Nordcredit vil i udgangspunktet give dig hele den kredit, du har ansøgt om med mindre de mener, at din økonomi kun kan klare et mindre lånebeløb. Det kan dog godt lade sig gøre at opnå en forhøjelse af kreditten, hvis du ellers viser dig i stand til at overholde dine betalinger på din nuværende kredit samtidig med, at din økonomi stadig er solid nok til at klare en større kreditramme.
Hvis du har betalt dine afdrag på din kredit rettidigt i tre måneder, vil du have mulighed for at ansøge om at få en forhøjelse af kreditten ved Nordcredit. Dette kan ske via en knap inde på din profilside ved banken. Hvis du ansøger om en ny kredit, vil Nordcredit lave en ny kreditvurdering af din økonomi, og det er derfor heller ikke sikkert, at du bliver bevilget en forhøjelse, selvom du har betalt dine hidtidige afdrag rettidigt.
Hvis du får en forhøjelse af din kredit, vil der komme en knap frem på din profilside. Hvis denne knap ikke dukker op, er din ansøgning om en højere kredit blevet afvist.
Hvem er Nordcredit
Nordcredit blev startet op i Danmark i 2017. Formålet med selskabet er at tilbyde enkle kviklån og forbrugslån til danskerne på nogle vilkår, der er til at forstå. Hovedkontoret i Danmark ligger i Carlsberg Byen i København.
Ejerne bag Nordcredit er det finske selskab GF Money, der blev stiftet tilbage i 2011. Personerne bag GF Money ønskede at benytte digitaliseringen til at levere moderne låneprodukter til deres kunder på en nem og overskuelig måde. I starten var fokus udelukkende på det finske marked, men da man fik nye investorer ombord i løbet af 2015, kunne man i hhv. 2016 og 2017 ekspandere til det svenske og danske marked. I 2020 etablerede GF Money sig også på det spanske marked, ligesom man lavede et samarbejde med Mastercard i løbet af 2021. Samlet set har selskabet en samlet udlånsportefølje på ca. 350 mio. kr.
Nordcredit – Trustpilot og anmeldelser
Nordcredit har en “God” rating på Trustpilot, hvilket er en rigtig fin score, når man sammenligner med det øvrige lånemarked. Scoren er mere præcist på 4,1 ud af 5 mulige stjerner. Banken har i skrivende stund ca. 70 anmeldelser, hvoraf 61% af anmelderne har givet dem 4 eller 5 stjerner, mens 38% kun har givet 1 stjerne.
Nordcredit har en såkaldt “tilegnet profil” på Trustpilot, hvilket betyder, at banken aktivt følger op på anmeldelserne og svarer på disse – både de positive og negative. Dette betyder, at banken tager feedback fra sine kunder seriøst, hvilket kun er positivt for dig, der overvejer at tage et lån fra Nordcredit.