Privatlån
Find de bedste og billigste privatlån let og enkelt
Sidst opdateret: 09. februar 2023
Redaktøren har optrådt i følgende medier
Find det billigste privatlån med Fair Finans
Selvom der findes et hav af banker, som gerne vil låne dig penge, kan det faktisk være svært at låne penge. Lånemarkedet er fyldt med en masse begreber, som kan være svære at forstå, ligesom man nemt kan ende med at tage et lån, som både er dyrt og dårligt.
Det er her Compare Finans kommer ind i billedet. Vi har samlet de bedste privatlån på markedet, så du nemt og enkelt kan få et overblik over lånemarkedet. Vi skriver også artikler om lån og privatøkonomi, der hjælper dig med at spare både tid og penge. Vi ønsker at skabe gennemsigtighed på markedet for privatlån, så du nemmere kan finde det bedste og billigste privatlån.
Det er naturligvis 100% gratis at benytte vores service, og det kommer heller ikke til at påvirke dine lånetilbud fra banken. Husk også at alle lånetilbud er gratis at modtage og fuldstændig uforpligtende, så du kan altid fortryde, hvis du ikke vil have lånet alligevel eller har fundet et billigere lån et andet sted.
Sammenlign og få det bedste privatlån
Det er reelt umuligt at sige, hvilket privatlån der er det bedste på markedet. Det afhænger nemlig af dig og dit behov, og du bør derfor ikke blot vælge det lån, som din nabo eller dit familiemedlem har taget. Vælger du bare det første lån, der bliver tilbudt, ender du nemt med en dyr og dårlig løsning.
I stedet bør du indhente flere lånetilbud og sammenligne lånene efterfølgende. På denne måde kan du sammenligne bankernes renter og vilkår og se, hvor du kan få det bedste privatlån. Der kan være rigtigt stor forskel på, hvordan bankerne vurderer dig (selvom de har modtaget de præcis samme oplysninger), og derfor også på hvilken rente de tilbyder dig. Det kan give dig en rigtig stor besparelse hver måned ved at sammenligne og vælge det bedste privatlån.
Derudover kan du selv gøre nogle ting for at få et bedre privatlån: Du kan eksempelvis få en medansøger på dit privatlån; det giver banken en større sikkerhed og dig en bedre kreditvurdering, som igen giver flere lånetilbud og en lavere rente på lånet. Du kan også prøve at øge din indkomst ved at tage flere timer på jobbet eller evt. kan overarbejde. Dette giver større råderum i økonomien og en bedre mulighed for at få det bedste privatlån til dig.
Compare Finans har gjort det let at sammenligne lån ved at samle de bedste privatlån ét sted. Her kan du finde en oversigt over de bedste privatlån, og du kan let og overskueligt se, hvordan du ansøger ved hver bank.
De billigste privatlån i 2023
Du kan finde det billigste privatlån i 2023 her på Compare Finans øverst på siden. Her viser en stor oversigt over de bedste og billigste privatlån på markedet, som du frit kan vælge i mellem. Det er altid gratis og uforpligtende at søge ved bankerne, og det tager kun få minutter at udfylde en ansøgning.
I løbet af 2022 steg renterne kraftigt. Det betyder desværre også, at det i 2023 er blevet dyrere at låne penge – også for privatlån. Netop derfor er det ekstra vigtigt, at du ser dig godt for, når du vil låne penge, og afsøger markedet for at finde de billigste privatlån. Ellers kan du ende med et for dyrt lån, der kommer til at koste dig mange penge at betale tilbage.
Du finder de billige privatlån ved at ansøge om ved flere banker. Dette giver dig mulighed for at sammenligne dine tilbud på privatlån og vælge det billigste tilbud. Du kan nemlig ikke på forhånd sige, at den ene bank er billigere end den anden, da bankerne behandler hver ansøgning forskelligt og lægger vægt på forskellige elementer i din økonomi.
Hvad er et privatlån?
Et privatlån er en form for lån, du kan benytte til forskellige former for privatforbrug. Du kan i princippet også kalde det for et forbrugslån. Det kan eksempelvis være en stor fest såsom en konfirmation eller et bryllup eller en stor oplevelse såsom en jordomrejse eller en tur til Spanien med hele familien.
Et privatlån er et usikret lån, hvilket betyder, at der ikke er nogen form for pant i modydelse for lånet. Banken kræver således ikke, at du stiller dit hus eller din bil som sikkerhed for at kunne tage lånet, ligesom de heller ikke kan sætte dit hus på tvangsauktion, hvis du ikke betaler lånet tilbage. Bankerne baserer derfor udelukkende deres lånetilbud på deres kreditvurdering, dvs. om de tror på, at du kan og vil betale lånet tilbage jf. låneaftalen.
Dette betyder også, at du kan benytte dit privatlån til lige dét, du har lyst til. Der er ikke krav fra bankernes side, om at du skal bruge pengene til noget bestemt. Nogle vælger at benytte deres privatlån til bilfinansiering eller til at samle deres klatgæld i ét nyt samlelån. Det er dog 100% op til dig, hvad du vil benytte pengene til, og du må gerne skifte mening undervejs, hvis du finder på noget, du hellere vil bruge penge på.
Husk altid, at det er forbundet med en vis risiko at tage et privatlån, og at du derfor bør have god luft i økonomien, så du også har råd til at betale lånet tilbage igen.
Hvem kan få et privatlån?
Der er nogle formelle krav til, om du kan få et privatlån eller ej. Kravene varierer egentlig fra bank til bank, men der er nogle krav som går igen ved alle bankerne, hvorfor man reelt ikke kan låne penge, hvis man ikke opfylder dem alle sammen. Det gør de fleste danskere dog heldigvis – kravene er:
- Fyldt 18 år: Du skal være myndig for at kunne indgå en juridisk gældende kontrakt, hvilket også inkluderer en låneaftale om et privatlån. Derfor skal du være 18 år gammel for at få et privatlån.
- Dansk CPR-nummer: Du skal have et dansk CPR-nummer, hvilket du har, hvis du er dansk statsborger eller har permanent opholdstilladelse i Danmark. Bankerne skal kunne se, hvem du er, og det bruger de CPR-nummeret til, hvorfor dette er et krav.
- Bopæl i Danmark: Derudover skal du have bopæl i Danmark, dvs det er ikke nok blot at være dansk statsborger. Du må gerne have sommerhus i udlandet og være på ferie, når du søger om lånet, men din primære adresse skal være i Danmark.
- Ikke stå i RKI: Endeligt må du ikke være registreret i RKI som dårlig betaler. Som beskrevet nedenfor vil bankerne ikke give lån til personer, der allerede har svært ved at betale deres nuværende lån tilbage.
De ovenstående krav skal være opfyldt. Dernæst kommer alle de øvrige krav, som banken kan stille, fx krav til din indkomst, krav om en ekstra høj alder (nogle banker har et krav om mindst 21 år) eller noget helt tredje. Dette varierer dog markant fra bank til bank.
Det er vigtigt med en god kreditvurdering
Når banken modtager din låneansøgning laver den en såkaldt kreditvurdering af dig og din personlige økonomi. Kreditvurderingen siger i grove træk, hvor sandsynligt det er, at du kan og vil betale dine afdrag på lånet til tiden. Derfor er det vigtigt med en god kreditvurdering, hvis du gerne vil have et privatlån.
Kreditvurderingen har indvirkning på dine muligheder for at få et privatlån via to skridt. Det første skridt handler om, hvorvidt banken vil tilbyde dig et lån i det hele taget. Opfylder du ikke de formelle krav (se ovenfor) ved fx ikke at bo i Danmark, bliver du automatisk sorteret fra og får et afslag. Men det kan også være, at banken vurderer, at du ikke vil være i stand til at tilbagebetale dit lån, hvorfor den ikke tør løbe risikoen ved at låne dig penge. Hvis banken vurderer, at den godt vil låne dig penge, skal den vurdere hvilken rente, den vil låne penge ud til. Jo bedre din kreditvurdering, jo lavere rente kan banken tilbyde, da risikoen er mindre.
En god kreditvurdering kan dermed ikke blot give flere lånetilbud – den kan også give dig en lavere rente på dit privatlån, hvilket kan spare dig mange penge hen over lånets løbetid.
Hvor meget kan jeg låne?
Bankerne tilbyder i udgangspunktet privatlån op til 300.000 kr. Hvis du vælger at samle din eksisterende gæld oven i, kan du få et samlelån op til 500.000 kr. Dette betyder dog ikke, at du altid kan få et privatlån på denne størrelse, da det afhænger af din indtægt og dit rådighedsbeløb. Dette kan også variere mellem bankerne, hvor nogle banker er mere tilbøjelige end andre til at udlåne større beløb. Derfor – sørg for at indhente flere lånetilbud, inden du tager et privatlån.
En god tommelfingerregel er, at du sjældent har mulighed for at låne mere end 80% af din indkomst. Så hvis du tjener 25.000 kr. om måneden, dvs. 300.000 kr om året, vil du have svært ved at låne mere end 240.000 kr. Og dette gælder naturligvis stadig kun, hvis du har god luft i din økonomi og relativt lave faste udgifter og et stort månedligt rådighedsbeløb, du kan benytte til at afbetale lånet med.
Eksempelvis vil et lån på 200.000 kr. til 10% i ÅOP og en løbetid på 8 år koste samlet ca. 3.125 kr. om måneden i afdrag, renter og gebyrer. Dette skal du have for øje, inden du låner, så du ikke ender med at sætte dig for dyrt.
Privatlån med fast rente
Når du tager et privatlån, kan du ved nogle banker vælge, om du vil have en fast eller en variabel rente på dit lån. Hvad der er bedst for dig afhænger helt og holdent af, hvor risikovillig du er, og hvor vigtigt det er for dig at kende din rentebetaling gennem hele lånets løbetid.
Hvis du vælger et privatlån med fast rente, kender du renten og dermed den månedlige ydelse gennem hele lånets løbetid. Dette er en fordel for dig, hvis du ønsker forudsigelighed og ikke vil risikere, at renten stiger, og at du skal betale en højere rente på et senere tidspunkt. Ulempen er ved et privatlån med fast rente er, at renten typisk er en smule højere end på et privatlån med variabel rente.
Vælger du et privatlån med variabel rente, kan renten på lånet gå op eller ned i fremtiden afhængigt at økonomien og den økonomiske politik, som sættes af Nationalbanken. Fordelen ved en variabel rente er, at du i udgangspunktet skal betale en lavere rente og dermed får et billigere lån sammenlignet med fast rente. Omvendt må du så leve med renterisikoen. Dette kan være en god løsning for dig, hvis du kan acceptere risikoen og samtidig har luft i økonomien til at kunne betale en højere ydelse på dit lån, hvis renten stiger.
Privatlån trods RKI – kan man det?
RKI hed tidligere Ribers Kreditinformation og er i dag drevet af Experian. Hvis du står i RKI, skyldes det, at du tidligere har haft problemer med at betale dine regninger. Du er så at sige blevet registreret som dårlig betaler, hvilket gør bankerne meget betænkelige ved at give dig flere lån, da du allerede har misligholdt nogle af dem, du allerede har.
Derfor er det desværre heller ikke muligt at tage et privatlån, hvis du står i RKI eller i Debitorregistret. Bankerne har meget skrappe regler omkring dette, så der er desværre ikke noget du kan gøre. Det er heller ikke muligt at tage andre former for lån, fx kviklån, hvis du står i RKI, da alle banker slår dit navn og personnummer op i dette register inden de tilbyder dig et lån. Det er givetvis heller ikke det bedste for din økonomi at optage ny gæld, da du allerede er i økonomiske problemer.
Hvis du står i RKI, bør du undersøge, hvordan du kan komme ud af registeret hurtigst muligt, da dette vil være langt det bedste for dig og din økonomi. Det første skridt vil altid være at få et overblik over alle dine kreditorer, så du kan se, hvor mange penge du skylder og til hvem. Dernæst skal du kontakte alle kreditorerne og lave en afbetalingsordning med dem, som du kan overskue og holde.
Privatlån mellem venner
Hvis du ikke vil låne penge i en bank, kan du også få et privatlån af en ven eller fra et familiemedlem. Den kan give mening at tage et privatlån fra en ven, hvis du kender én, der har muligheden for at låne penge ud, da du dermed har mulighed for at slippe billigere i rente og gebyrer end ved at låne gennem en bank. I kan endvidere formalisere lånet ved at oprette et såkaldt gældsbrev mellem jer, hvor I laver et juridisk gyldigt dokument med de lånevilkår, I er blevet enige om.
Man skal dog være påpasselig med at oprette privatlån mellem venner. Det kan ødelægge jeres venskab, hvis I bliver uvenner over lånet, eller hvis du på et tidspunkt ikke har råd eller mulighed for at tilbagebetale lånet. Du bør derfor kun tage et privatlån af en ven, du har dyb tillid til, ligesom du ikke bør låne penge ud til en ven, som du ikke har råd til at miste.
Privatlån uden sikkerhed
Der findes i udgangspunktet to hovedtyper af lån: Sikrede lån og usikrede lån. Hver hovedtype har en række underkategorier, eksempelvis billån, realkreditlån, kviklån mm. samt en række karakteristika, som adskiller dem:
- Lån med sikkerhed har et underliggende aktiv, typisk en bolig eller en bil, som garanti for lånet. Hvis du ikke betaler lånet tilbage, har banken ret til at inddrage dit hus eller bil og sælge det på en tvangsauktion for at få nogle af sine penge tilbage.
- Lån uden sikkerhed har ikke noget aktiv i pant som modydelse for lånet. Banken kan derfor sende dig til inkasso eller i retten, men kan ikke uden videre tage din bolig eller bil, hvis du ikke tilbagebetaler lånet.
Privatlån er lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, men at banken giver dig et privatlån ud fra en tiltro til, at du kan og vil tilbagebetale lånet i henhold til den låneaftale, du har indgået.
Et godt alternativ til sikrede lån
At tage et privatlån uden sikkerhed kan være et godt alternativ til de sikrede lån på markedet. Selvom sikrede lån typisk har en lavere rente end usikrede lån, kommer de sikrede lån med en række krav og bestemmelser, der gør låneprocessen langsommere og begrænser, hvad du kan benytte lånet til.
De fleste vælger at bruge privatlån til et forbrugsgode eller en større oplevelse. Da bankerne ikke er villige til at tage forbrugsgoder i pant – og af naturlige årsager ikke kan tage en oplevelse som sikkerhed – bliver du nødt til at tage et usikret lån. Du kan i princippet låne i din bolig, hvis du selv ejer boligen, men dette kræver også at du har nok friværdi til, at dette kan lade sig gøre. Det vil ligeledes kræve, at banken skal vurdere din bolig for at se, om den er nok værd til, at de vil låne dig penge.
Ikke blot er denne proces tidskrævende og omstændig. Det kan rent faktisk også blive en halvdyr omgang grundet stiftelses- og tinglysningsgebyrer på lånet. Et godt alternativ til dette er at tage et privatlån, der godt nok er uden sikkerhed, men som du kan ansøge om online fra en række forskellige banker. Dette er reelt også den eneste mulighed, hvis du bor til leje eller ikke har en stor friværdi i den bolig.
Brug privatlån til at finansiere bil
Billån kan også være hhv. sikrede og usikrede lån. De fleste større billån på nye biler – særligt hvis man skal op og låne flere hundredtusindvis af kroner – er sikrede billån, da renten på disse lån er lavere grundet den ekstra sikkerhed for banken i form af panten i bilen.
Et privatlån kan dog sagtens bruges til at finansiere din bil, dvs. som et billån. Særligt hvis du køber en brugt bil, vil bankerne stiller med en række restriktioner, der gør det vanskeligt og ofte dyrt at tage et sikret billån. Her kan et privatlån sagtens benyttes som et billån, der gør dig i stand til at købe den bil, du har behov for eller har drømt om.
Selvom du ikke direkte vil have bilen i pant for lånet ved at benytte privatlånet som et billån, er det alligevel være en relativt sikker måde at låne på. Du kan nemlig selv sælge din bil og tilbagebetale dit privatlån, hvis du skulle komme i økonomiske problemer og blive ude af stand til at afdrage på dit lån. Derfor ser bankerne også mere positivt på låneansøgninger, hvor du angiver, at du skal benytte dit privatlån til at finansiere et bilkøb, sammenlignet med hvis du gerne vil låne til en rejse sydpå.
Privatlån beregner
Kommer snart!
Find et privatlån med lav rente
De fleste vil gerne have et privatlån med lav rente. Det er nemlig den vigtigste faktor for, hvor dyrt det efterfølgende bliver at betale dit lån tilbage igen. Det kan dog være svært at finde bankerne, der tilbyder privatlån med lave renter, hvorfor mange blot ender med at tage det første og bedste lån, der byder sig til.
Compare Finans hjælper dig med at finde et godt privatlån med lav rente. I oversigten øverst på denne side kan du se en række af de bedste privatlån, som tilbydes her i Danmark. Du kan let se bankernes vilkår og rentespænd på oversigten, ligesom der er links til bankernes ansøgningsformularer. Det er gratis og 100% uforpligtende at lave en låneansøgning, så du bør søge flere steder, inden du låner, så du kan sammenligne dine tilbud og vælge det billigste lån.
Der findes også andre måder at få en lav rente på sit privatlån. Én af de bedste måder er ved at få en medansøger på din låneansøgning. Det vil typisk være din ægtefælle eller kæreste, men kan også være en god ven eller et familiemedlem. Når I er to, der ansøger, vil I få en markant bedre kreditvurdering og dermed også et bedre og billigere lånetilbud.
Hvad er renten på privatlån
Renten på privatlån kan variere rigtigt meget afhængigt af størrelsen på lånet, hvilken bank du vælger samt din personlige kreditværdighed. Overordnet set ligger de flere privatlån dog med en rente på 5-15%, nogle gange lidt mere hvis du vælger et lille lån med kort løbetid.
Når spændet er så stort skyldes det, at der kan være store forskelle på, hvilke vilkår bankerne tilbyder dig. Hvis du generelt har en sund økonomi, vil de fleste banker give lånetilbud i den lavere ende af skalaen – og omvendt. De fleste vil dog nok blive overrasket over, hvor stor renteforskellen kan være mellem bankerne på lånetilbuddene til den samme person. Den ene bank kan eksempelvis sagtens tilbyde dig en rente på 6%, mens en anden bank tilbyder en rente på 13%.
Alene af denne grund er det vigtigt, at du orienterer dig godt, inden du låner. Ved at sammenligne lån med Compare Finans kan du nemmere indhente flere lånetilbud og derefter vælge det bedste og billigste privatlån. Der kan som sagt være kæmpe stor forskel på renterne og derfor også på, hvor meget du skal betale i afdrag hver måned.
Lav samlelån med privatlån
Rigtigt mange danskere har mere end et lån. Nogle har fx et eller flere kviklån samt en kassekredit ved banken og måske endda et studielån oven i. Dette kan være rigtigt dyrt at have mange små lån, såkaldt klatgæld, da man ofte betaler højere renter på små lån og desuden betaler en masse gebyrer.
Du kan derfor benytte et privatlån som et samlelån, hvor du samler al din eksisterende gæld i ét nyt lån, der stort set altid har lavere rente og færre gebyrer, end du startede med. Det skyldes, at bankerne er villige til at give dig en rabat, når du samler al din gæld ét sted. Ved at lave et samlelån med et privatlån før du ikke kun mere luft i din økonomi – du får også en langt bedre overblik, da du nu kun skal betale ét afdrag hver måned.
Afhængigt af hvor stor din eksisterende gæld er, kan du i princippet spare flere tusind kroner om måneden ved at tage et samlelån. Hvis du også vil have et privatlån oven i, dvs. tage endnu et lån, kan det sagtens lade sig gøre at lægge dette på samlelånet, så du kun får ét lån at holde styr på fremadrettet.
Tag et privatlån i stedet for dyre kviklån
Det kan være dyrt at tage det forkerte lån. Du kan ende med at betale en masse ekstra renter og gebyrer; penge som du ellers kunne have brugt på dig selv eller dine nærmeste. Derfor bør du overveje, at tage et privatlån i stedet for et dyrt kviklån, hvis du har muligheden.
Der er formelt set ikke en fast grænse mellem privatlån og kviklån. Men som regel vil man sige, at et kviklån typisk er et mindre lån under 20.000 kr., som er relativt lette og hurtige at få udbetalt, men som har en forholdsvis høj rente. Dette kan være nødvendigt, hvis du blot har et lille lånebehov, eller du står med en akut udgift, fx. en varmeregning eller huslejen for den kommende måned, som du bliver nødt til at betale straks.
Et privatlån derimod kan være på op mod 300.000 kr., hvilket som regel også kræver en lidt grundigere kreditvurdering fra bankens side. Det tager derfor også lidt længere tid – dog sjældent mere end få dage – at få udbetalt lånet. Til gengæld får du en markant lavere rente på dit lån og kan faktisk få et rigtigt billigt privatlån, hvis du er heldig og har en god økonomi.
Hvis det ikke haster med at få pengene udbetalt, bør du derfor overveje at tage et privatlån fremfor et kviklån – særligt hvis det er et større beløb, du skal låne, da renteforskellen kommer til at betyde rigtigt meget i disse tilfælde.
Hvilke banker tilbyder privatlån?
Du kan finde privatlån ved en lang række af banker. Dette gælder både din normale fysiske bank, hvor du har dine konti samt de online banker, du bl.a. kan finde her på siden. De fysiske banker tilbyder dog kun privatlån, hvis du er fuld-kunde ved dem, dvs. at du har din nemkonto, boliglån mv. ved banken.
Online-bankerne er væsentlige mere fleksible og har ingen krav om anden kundestatus for at du kan få et privatlån. Stort set alle online-banker tilbyder da også privatlån, og du kan nemt sende dem en ansøgning gratis og uforpligtende. Nedenfor har vi udvalgt nogle af de banker, som i særlig grad har specialiseret sig i privatlån – men husk at du kan se en større oversigt over privatlån øverst på denne side.
Føniks privatlån
Føniks Privatlån er en del af L’easy-koncernen, der udover at sælge vaskemaskiner og frysere også laver privatlån. Du har mulighed for at låne mellem 10.000 – 150.000 kr. til en rente på mellem 16,90% – 19,56%. Løbetiden på lånet er meget fleksibel og går mellem 36 og 120 måneder, dvs. 3-10 år.
Du vil i udgangspunktet få dine penge udbetalt fra Føniks Privatlån indenfor få dage, efter at du har underskrevet låneaftalen. Ansøgningsprocessen foregår online, og du underskriver via NemID. Du kan dog altid ringe ind til deres kundeservice, hvis du har spørgsmål.
Privatlån Plus fra Santander
Du kan også vælge at få et privatlån fra Santander Consumer Bank. Santander er en del af Banco Santander, som er én af Europas største banker med hovedsæde i Madrid. Du kan låne fra 20.000 – 350.000 kr. med en løbetid på 2 – 12 år.
Renten du bliver tilbudt varierer ift. kreditvurderingen af dig, men ligger overordnet set på 3,90% – 16,95%. Dertil kommer et oprettelsesgebyr på 3% af lånebeløbet.
Privatlån fra Danske bank
Danske Bank er Danmarks største bank og tilbyder også privatlån (som de kalder forbrugslån). Du skal være kunde i banken for at kunne tage et privatlån, som du skal betale tilbage på mellem 1 – 5 år. Du søger om selve lånet i netbanken, hvor du også underskriver låneaftalen, hvis din ansøgning bliver godkendt. Pengene bliver herefter overført til din konto med det samme.
Værd at vide, når du skal tage et privatlån
På denne side har vi skrevet om en masse forskellige emner, der alle relaterer sig til privatlån. Her følger dog nogle emner, som vi finder ekstra vigtige, og som derfor også gør sig fortjent til at blive særligt uddybet.
Husk generelt altid at orientere dig grundigt, inden du tager et lån, uanset om det er et privatlån eller et andet form for lån. Lav et budget, så du har overblik over din økonomi og tag kun lån, du har råd til at betale tilbage.
Sammenlign ÅOP
Når du tager et privatlån, skal du ikke kun betale afdrag og renter. Du skal også betale en række gebyrer, som både kan være oprettelsesgebyrer eller løbende administrationsgebyrer. I det bankerne sammensætter renter og gebyrer forskelligt, kan det være svært om ikke umuligt at sammenligne omkostningerne på lånene.
Netop derfor er det et krav, at bankerne angiver ÅOP – årlige omkostninger i procent – på deres lån. ÅOP skal indeholde samtlige omkostninger ved lånet, uanset om der er tale om renter eller gebyrer. Da ÅOP indeholder alle omkostninger, er dette det bedste mål at bruge, når du skal sammenligne privatlån. Lånet med lavest ÅOP vil være det relativt billigste lån at tage, så husk ikke kun at se på rentesatsen.
Du kan fortryde din ansøgning
Du skal aldrig være nervøs for at lave en låneansøgning til en bank. Hverken de online banker, du finder her på siden eller ved din egen bank. Alle ansøgning om lån er nemlig 100% uforpligtende, og du er derfor ikke bundet til at skulle tage et lån. Det er kun godt for dig, da du herved kan ansøge om privatlån ved flere banker og efterfølgende sammenligne dine tilbud.
Hvis du tager et lån, har du derudover 14 dages fortrydelsesret, hvor du kan annullere aftalen. Dette kan blive relevant, hvis du fortryder dit lån, hvis du finder et billigere lån et andet sted, eller hvis du fx mister dit job og ikke længere har råd til lånet. Der er med andre ord en meget stærk forbrugerbeskyttelse på markedet for lån, som du som låntager får gavn af.